Soru:Selamünaleyküm hocam. Allah sizden bin kere razı olsun. Sohbetlerinizi sabah akşam dinliyorum, içime nefes oldu çok şükür. Ben 23 yaşında bir gencim size iki derdimi söylemek istiyorum:
Birincisi imanımın sürekli eksik olduğunu hatta bazen olmadığını hissediyorum. Şeytanın vesvesesi olduğunu anlıyorum ancak kalbime söz geçiremiyorum. Tam doğruyu hissediyorum bir sonraki gün yine kuşkular, şüpheler aklımda beliriyor. Ne yapmam gerekiyor? Nasihatlerinizi bekliyorum.
İkinci sıkıntım ise üniversiteyi bitirdikten sonra işsizlik sıkıntısıyla başlayan sonra da dallanan bir moralsizlik içerisindeyim. Öyle anlar geliyor ki kolumu kaldırmak dahi istemiyorum. Söylediğiniz gibi moralsizlikten Allah’a sığınıyorum. Bununla baş etmeye çalışıyorum. Bana vereceğiniz nasihatleri bekliyorum.
Ben sizi dualarımdan eksik etmiyorum siz de bu genci dualarınızda eksik etmeyin. Sağlıcakla kalın, Allah sizden razı olsun.
Aleykumselam ve Rahmetullah. Endişe etmenize gerek yok. Vesveselerin kalbinize zarar vermeye gücü yoktur. Onlarla mücadele etmekten, onları yok etmeye çalışmaktan vazgeçin. Çünkü onlarla cebelleşmek, seslerini yükseltmekten başka bir işe yaramaz. Bunun imanınızın varlığından öte geldiğini hatırlayın, rahatlayın ve onları yok sayıp aldırmayın. Dikkate alınmadıklarını görünce balon gibi sönüp kaybolacaklardır.
İşinizle alakalı ilk etapta kendinizi illa mezun olduğunuz bölümde çalışmak zorunda hissetmeyin. Yeteneğiniz, tecrübeniz veya ilginiz olan başka işlere bakın bir süre. Bu ne utanılacak bir şeydir ne de kariyerinize zarar verecek bir şeydir. Bilakis değerli bir hayat tecrübesi bile olabilir. Bir yandan da kendinizi alanınızda geliştirecek çalışmalar yapmaya azami gayret gösterin. Fırsatların size altın tepside sunulmasını beklemeyin. Donanımınızı arttırıp fırsatları siz yakalayın. Allah yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun.