Soru:Selamünaleyküm hocam benim eşim psikolojisi çok düzgün bir insan değil, sürekli benim üstümde psikolojik bir baskı yapıyor iki senedir sabretmeye çalışıyorum. Üç de çocuğum var dayanamıyorum artık sağlığımdan oluyorum ne yapmalıyım ben ayrılmak istiyorum, çaresizim.
Bir de hep kardeşlerimi dile getirip benim üstüme geliyor: Benim iki erkek kardeşim eşleriyle aynı evde yaşıyorlar. Kardeşlerimden biri ile diğerinin hanımı hakkında bir dedikodu çıktı, birbirlerine gönülleri düşmüş, diye. Ben de onlarla görüşmeye devam ediyorum diye sürekli benim üstüme geliyor. Bana ve kardeşlerime hakaretler ediyor. Ne yapalım, hocam? Ne tavsiye edersiniz?
Öncelikle iki kardeşin eşleriyle beraber bir evde yaşamasını bir facia olarak görmemiz gerektiğini belirtiriz. Eşinizin hassasiyeti de bu faciadan öte geliyor olabilir. Sözlerine ve görüşlerine itibar edilen aile büyükleriyle konu hakkında istişare yapılmalı ve bu faciaya son verip fitnenin bir an evvel dağılması sağlanmalı. Eşinizle olan durumunuzu ve ayrılma isteğinizi de bu süreçten sonra sağlıklı bir zeminde yeniden değerlendirmenizi, sorunun devam etmesi halinde de bir uzmana veya adalet sahibi aile büyüklerinize danışmadan bir karar almamanızı tavsiye ederiz.