Soru
[Soru] Nasıl anlatsam kendimi çok kötü hissediyorum içimden aklımdan bir ses haşa Allah’a kötü ve pis sözler soyluyor sövüyor ve bunun kendi düşüncem olduğunu zannedip sürekli kelime-i şehadet getiriyorum. İmanımın gittiğini zannediyorum 1ay oldu aklıma kendime zarar vermek geliyor Artık kendimi affedilmeyecek gibi zannediyorum ve kendime zarar vermeyi düşünüyorum. Destek alıyorum Allah’ın izniyle sadece hocamız sorunlu muyum eyer sorunluysam ne yapmam lazım? [/soru]

Cevap

Sizdeki hal, bir çeşit hastalık hali. Aklınıza, zihninize gelen bu bütün kötü düşünceler ve sözlerle savaşmayı kesinlikle bırakın. Onların sizin günahınız olduğunu düşünmeyin. Çünkü onlar, siz onlardan rahatsız olduğunuz için size saldırıyorlar. “Bana ne. Bu sözleri ben söylemiyorum ki!” deyip hiç aldırmayın bile. Göreceksiniz, aldırmadıkça balon gibi sönüp gideceklerdir. Bunun için kelime-i şehadet getirmeyin. Ezan okunurken müezzinden sonra söylediklerini tekrar etmek suretiyle getirdiğiniz şehadetle ve namazda okuduğunuz şehadetler sizin için yeterli. Fazlası bu rahatsızlığınızı ilerletir. Üzülmeyin. Allah sizin bu halinizin bir çeşit hastalık hali olduğunu biliyor. Ve Allah’ın rahmeti her şeyi kuşatmıştır. Ayrıca kendinize zarar vermenizin ne bir faydası ne de bir anlamı var. Bilakis sizi günaha bile sokabilir.
Fakat bu süreci, böylesi bir mail ile veya kısa birkaç tavsiye ile atlatamayabilirsiniz. Eğer bahsini ettiğiniz destek sadece ilaç almak ise bu yeterli gelmeyebilir. Sizin mutlaka bir psikoterapistten yardım almanız gerekiyor. Bir terapiyle kendinize şifa aramanız sizin için daha sağlıklı olacaktır biiznillah. Bunları çözülmez, büyük sorunlar görmeyin. Çözülür Allah’ın izniyle, korkmayın. Allah’a emanet olun.