Soru

Selamünaleyküm
Hocam yalancı şahitliğin ne kadar büyük bir günah olduğunu biliyorum ve o günaha girmekten korkuyorum.
Aşağıdaki durum vesvese mi yoksa bu düşüncelerin gerçeklik payı var mı?
Bir arkadaş ile küçük bir kavga oldu. Arkadaş darp raporu aldı. Olay savcılığa gitti. İkimiz de ifade verdik. Olaya kimse şahit olmadığı halde ve olayı inkâr etme durumum olduğu halde olayı (kendi aleyhime olacak şeyleri de belirterek) anlattım.
İkimiz de birbirimizden şikayetçi olmadık ki aramız eskisine göre çok daha iyi.
Şimdi aklıma takılan şu: Bazen aklıma ifadem ile ilgili takılan şeyler oluyor
Mesela ifademde “kavgadan dolayı bende çizikler yaralar oldu” dedim. Ama karşı tarafta da ben kadar olmasa da ufak tefek çizikler sıyrıklar vardı. İfademde bunu belirtmedim. Aklıma gelmedi yani kasıtlı olarak söylememe durumum yok.
Ki ikimiz de şikayetçi olmadığımız için yukarıda anlattığım durum savcının vereceği karara belki doğrudan bir etkisi yok belki de hiçbir etkisi yok.
DAHA DA ÖNEMLİSİ KAVGA ETTİĞİMİZ ARKADAŞA BU DURUMDAN BAHSETTİM VE BU AYRINTIYI DA EKLEMEK İÇİN İFADEMİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜ SÖYLEDİM.
O GEREK YOK DEDİ.
İşte hocam anlattığım durum ve benzeri bazı şeyler ((olayı anlatırken şundan da bahsedebilirdin, şu kısım ile ilgili daha fazla bilgi verebilirdin, şu kısmın olay sıralaması öyle değil böyleydi vb…)) aklıma takılıyor ACABA İFADEMDE YALANCI ŞAHİTLİK Mİ YAPTIM DİYE KORKUYORUM?
Takılan bir konuyu halledince yeni bir şey aklıma takılıyor?
Ne yapmam lazım?
GİDİP İFADEMİ DEĞİŞTİRMEM Mİ LAZIM
YOKSA BUNLAR VESVESE Mİ?

Cevap

Hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Fakat bir psikoloğa görünmenizde fayda var. Bu şekilde bir problemi halletseniz bile hemen diğeri ortaya çıkar zaten. Huzurunuz için bunu göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz. Allah’a emanet olun.