Hocam ben evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. Senelerdir çok kötü durumdayım, eşim beni nişanlılık döneminden beri hep aldattı, ailemle bunu paylaştım ama net bir delil gösteremediğim için her zaman beni suçladılar. Eşimle de hep tartıştım, yüzüne iffetsiz olduğunu söyledim buna rağmen hiç ayrılma taraftarı olmadı ve katlanıyormuş gibi gösterdi. Kendi adıma düşünüyorum biri bana bu kadar şey söylese gerçekten de dürüst olsaydım iftira etti diye boşanırdım. Evde iki yabancı gibiyiz, iki senedir hiç sohbet bile etmedik ama o bunu hiç dert etmiyor ve her şey yolundaymış gibi yapıyor. Hamileyken vücudunda morluk dahi gördüm ama bunun hamilelikten olduğunu söyleyerek geçiştirdi. Ailem boşanmama izin vermiyor açıkçası onların sağlığından da korktuğum için bir şey yapamıyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum lütfen bana yol gösterin.
Sorunuz eşinize ciddi itham içermektedir. Bu konuda herhangi bir yanlış adım atılmaması ve vebale girmemek için:
1) Bir psikiyatriste başvurun. Yaşadıklarınızın evham olup olmadığını netleştirmeniz gerekir. Doktorunuzdan bu konuda rapor almadığınız sürece boşanma konusunda adım atmayın.
2) Kesin bir bilgi olmadan eşinizle ilgili bir ithamda bulunmanız iftira olur. Karşılıklı lânetleşmeyi (mülâane) gerektiren bir durum ortaya çıkar. Bu nedenle boşama ve sağlık raporu alsanız bile durumu bir de bu şekilde değerlendirin.
3) Aile terapistine başvurmadan son kararı vermeyin.
Allah yardımcınız olsun.