Eşimle 23 yıllık evliyiz, ikimiz de doktoruz. Eşim cinsel olarak çok fazla istekli, haftanın yedi günü hatta bazen günde iki kez birlikte olmak istiyor ve benim artık buna gücüm yetmez oldu bazen tükendiğimi hissediyorum. Tahmin edeceğiniz gibi bu durumda ikinci evlilik mevzusu oluyor, hatta iş yerinde bunun için uygun dul bir doktor hanımın olduğunu söylüyor, gururum asla diyor ama İslami olarak da hakkı olduğunu düşünüyorum, bu durumda eşime nasıl davranmalıyım? Bana yol gösterirseniz sevinirim.
Allah Teâlâ yardımcınız olsun, kalbinize huzur versin.
Size doktorluk yapmış olmayalım ama ikiniz de tıbben bir çalışma yapsanız, siz biraz takviye alarak o da biraz gerileme çaresi (varsa tıbben) oluşturarak düzelme olur mu diye sormam gerekiyor. Bu yöntemi kullanmazsanız, bir zaman sonra ilaç kullanmadan ameliyata geçilmesi gibi bir pişmanlık oluşabilir sizde.
Bu teklif işe yaramıyorsa o zaman şunu söylemeliyim:
Erkek dünyası “ikinci kadın” düşüncesine girdikten sonra er veya geç onu icra eder. Bir de “filan aday” diye bir şey varsa çarenin tükenmek üzere olduğunu söyleyebilirim. Bu durumda da sizin kendinizi böyle bir ortama ısındırmanız en iyisi olur zannederim. Neyin nasıl olacağını oturup konuşabilirsiniz.
İkinci eş bir nevi susadıkça tuzlu su içmeye benzer. Erkekler ise o maceraya girmeden bunu idrak edemiyor olabilirler. Size sabretmek düşüyor zannederim. Gereksiz yere aranızdaki saygınlığı bitirmeyin bari. Sizin böyle bir sürecin başlaması durumunda mesleğinize yoğunluk vererek veya ek bir aktiviteye girerek kendinizi teselli etmeniz faydalı olur. Huzurlu bir hayat için çok dua ediniz. Allah yardımcınız olsun.