Hocam eşim beni boşadı ve iki kez talak verdi ayrı ayrı iki ay içinde. Beklemem gereken bu üç hayız dönemi olan iddet döneminde eşim eve kızını ve bizim ihtiyaçlarımızı görmek için gelebilir mi? Yan yana oturmamızda veya aynı odada oturmamızda bir sakınca var mı? İddet sürem, bu üç hayız dönemi temizlenme sonrasına kadar mı devam ediyor yoksa hayız görene kadar mı? Son olarak da hocam eşim iddet içinde dönmek isterse yeni bir nikâh ve mehirle mi evlenmeliyiz?
Allah yardımcın olsun. İddet dönemin müddetince (3 hayız döneminde);
1. Eşin ile aynı evde durmanızda bir sakınca yoktur. Hatta sen onun evinde kalmalısın zaten. Eşin de görevlerini yerine getirecektir. Evin sorumluluğu ona aittir.
2. Cinsel ilişki gibi bir yakınlık zaten eşinin sana dönmesi anlamına gelir. Bunun dışında karı koca olarak birbirinizin eşi gibi hayat devam eder. Aynı evde durduktan sonra aynı oda farksızdır. Her zamanki gibi yanında durabilirsin.
3. Seni geri aldığına dair herhangi bir sözle dönüş gerçekleşmiş olur.
4. Kocan seni, temizlik anında boşamıştır. Birinci hayız bitecek, ikinci hayız bitecek ve üçüncü hayız bittiği an, senin gusül abdesti almanla iddetin biter. Bu süre içinde kocan dönerse evliliğiniz devam eder. Son bir talak hakkınla yaşarsınız. İddet süresince eğer kocan dönüş yapmazsa otomatik olarak boşanmış olursunuz. Dönüş için yeniden sıfırdan bir nikâh yapmanız gerekir.
Geçmiş olsun.