Soru:Ben Nureddin Hoca’mdan bir konuda bana nasihat etmesini rica ediyorum. Tüm kalbimle bu yazdıklarımın bir şekilde ona ulaşmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Çok değerli Nurettin Hocam, ben 15 yaşında bir kız öğrencinizim, öğrencinizim diyorum çünkü sizden o kadar çok şey öğrendim ki, hâlâ da öğreniyorum, Allah sizden razı olsun Nurettin Hocam. Anne babamdan, öğretmenlerimden öğrenmediğim ilmi ve güzel ahlâkı sizden öğreniyorum, kendi yakınlarımdan görmediğim ilgiyi sizden görüyorum, gençlerin dilinden anlayabilmeniz, en güzeliyle hitap etmeniz, bize o kadar büyük bir nimet ki, sizin gibi güzel kalpli bir âlim tanıdığım için çok mutluyum.
Yaklaşık 2 yıldır videolarınızı takip ediyorum, derslerinizi dinleyip not tutmaya çalışıyorum. Şu an kadın fıkhı derslerinizi izliyorum ve not alıyorum. Ve bu derslerden o kadar etkilendim ki.. Bunun sebebi ben hiç kadın bir alime ya da fakihe bir kadın düşünmemiştim. Ama videoları izledikçe ümmetimizin ilim aşkına hayran oldum, geçmişimi öğrendim ve tam anlamıyla çarpılmışa döndüm, izledikçe izleyesim geliyor, daha çok öğrenmek istiyorum, başkalarına da öğretmek istiyorum. Tekrar o günlere döner miyiz diye merak ediyorum. Ben sizin hakkınızda, duygularım hakkında, hedeflerim hakkında ne kadar yazsam buraya yine az kalır, ama size sormak istediğim bazı şeyler var:
1. Ben kendimi bu yola adadım ve elimden geleni yapacağıma dair Rabbime söz verdim, ben kendimi bu yolda en iyi nasıl kullanabilirim, ümmet-i Muhammed için hayırlı bir insan nasıl olurum, nasıl ümmetin bütün kadınlarına Rabbimin şeriatını en güzeliyle anlatırım, nasıl Firdevs Cenneti’nde “Ümmetin Kızı” olarak beklenirim, nasıl Rabbimin nur cemalini görme şerefine nail olurum? Bana bir yol gösterin lütfen hocam.
2.İlme yatkınlığım olduğunu nasıl anlarım? Nerden başlamak gerekir?
3.İlim talebesi ilim talebeleri ile bulunmalı, kendime bir mürşit bulmalıyım, ama nerden hocam? Kim benim hocam olacak?
Sürekli düşünüyorum acaba Nurettin Hocam kız talebeler için de ders verir mi? Bu işler nasıl yürüyor? Gerekirse başka bir ile giderim ilim öğrenmek için, okulumu da orada okurum, yeter ki bana bunları öğretecek bir hocam olsun. Ben bunlarla meşgul olayım.
4.Şu an lise 2 ye gidiyorum ve sınav haftasındayım, haldır haldır ders çalışıyorum, kafamı kaldırıp bir Arapçaya bakmaya, bir kitap okumaya vaktim yok bu hafta. Aralık ayında da sınavlar var, bir daha çalış çalış. Benim için asıl önemli olanla ilgilenememek beni o kadar üzüyor ki, kafamı yastığa koyduğumda sanki bomboş bir gün geçirmiş gibi hissediyorum. Anadolu lisesinde okuyorum, sizce bir imam hatibe geçiş yapmam benim yararıma olur mu? Sınıfımız karma olduğu için de çok zorluk yaşıyorum, küfürler havada uçuşuyor maalesef, çok laubali bir ortam var. Okul konusunda öneriniz nedir acaba?
5.Hocam siz üniversiteyi Ümmül Kurra’da okumuşsunuz, ne güzel, bende araştırdım nasıl gidilir nasıl başvurulur diye ama çoğu kaynak Arapça ve yurtdışında olduğu için imkanları bilmiyorum, bu konuda beni bilgilendirir misiniz, üniversite süreciniz, öğretmenleriniz nasıldı, nasıl başvuru yapılır? Üniversite sınavına mı çalışmak gerek yoksa diploma notuyla mı alıyorlar? Ben neye çalışayım Nurettin hocam? Neye hazırlanayım, nasıl hazırlanayım?
Bende Fıkıh okumak istiyorum ama ilahiyat fakültelerindeki ortam aynı bizim okuldaki gibi anladığım kadarıyla ve Mekke gibi nur saçan bir şehirde üniversite okumak benim için akıl almaz derecede güzel bir hayal, Rabbimin izniyle bende orda okumak istiyorum, bana nasihatte bulunursanız bu konuda çok mutlu olurum hocam.
Buraya yazdıklarım çok uzun biliyorum sizi yoracak belki de ama daha yazmadığım tonla soru var aklımda, sizinle görüşmeyi çok isterim, imkânınız varsa ‘Zoom ‘ adlı uygulama üzerinden de görüşebiliriz, yüz yüze konuşmak çok daha güzel olurdu elbette.
Ne gerekiyorsa en güzeliyle yapmaya hazırım, Allah rızası için, bana yardımcı olun hocam.
Sağlıcakla kalın.
Heyecanınız çok güzel. Hep bu heyecanla kalın olur mu? Öte yandan heyecanınızın, sizi fevri verilmiş kararlarla yanlış bir yola, bir işe veya bir duruma koymasından da azami ölçüde sakının. Sakının ki o heyecanı hem en güzel şekilde kormuş hem de en güzel şekilde kullanmış olun.
1) Ümmete faydalı bir Müslüman olmanın en baş kuralı sağlam bir Müslüman olmaktır. En başta buna çalışın, en çok buna çalışın, en iyi buna çalışın. Bütün dikkatiniz, gayretiniz, endişeniz bu yönde olsun. O zaman sadece yaşayışınızla bile en güzel tebliği yapmış olursunuz.
2) İlme yatkınlığınızı niyetinizi, merakınızı ve disiplininizi göz önüne alarak ölçebilirsiniz. Sizi iyi tanıyan ve bu işlerden anlayan biriyle istişare de yapabilirsiniz bu konuda.
3) Bu arayışınızı, etrafınızdaki yine sizi ve bulunduğunuz bölgeyi bilen büyüklerinizle istişare ederek karar verebilirsiniz.
4) Okulunuzla alakalı ciddi şikayetlerinizi bir kâğıtta vs. toplayıp ailenizle konu hakkında konuşabilirsiniz. Giderseniz de büyük beklentiler içinde olmamalısınız. Çünkü benzer problemlerle orada da karşılaşmanız gayet ihtimal dahilinde.
5) Kendinizi böylesi bir şartlanma içine koymaktan ve çok ilerileri fazla düşünüp enerjinizi tüketmektense bugün var olan şartları en iyi seviyede tutmaya gayret edin. Çünkü şartlarınız, meyliniz, talepleriniz vs. bugün bir halde yarın başka bir halde olabilir. O yüzden bugünü en iyi şekilde değerlendirin ki o günler gelir mi gelmez mi bilinmez ama gelirse siz hazır olmuş olun.
Ayrıca şu nasihatlere kulak vermeniz de sizin faydanıza olacaktır:
https://www.youtube.com/watch?v=CEADoCCcgDE